fbpx

Bradavice

Bradavice

Kot strokovnjak za medicinsko in estetsko pedikuro, se pogosto srečujem s problemom plantarnih bradavic, ki so virusne kožne tvorbe na stopalih. Te bradavice se običajno pojavijo na podplatih ali drugih delih stopala, ki so pogosto obremenjeni. Zanje je značilno, da se lahko kažejo kot majhne, grobe izbokline s črnimi pikami, ki so dejansko posledica krvnih žil.

Zdravljenje plantarnih bradavic je lahko izziv, saj so pogosto trdovratne in se lahko hitro širijo. Pri zdravljenju lahko uporabimo različne metode, vključno z lokalnimi sredstvi, krioterapijo (zmrzovanje), lasersko terapijo ali kirurškim odstranjevanjem. Pri izbiri najboljše metode zdravljenja je pomembno upoštevati velikost in lokacijo bradavice, pa tudi splošno zdravstveno stanje pacienta.

Poleg tega je pomembno tudi preprečevanje širjenja bradavic na druga področja stopala ali na druge ljudi. To vključuje redno umivanje in sušenje stopal, nošenje čistih nogavic in čevljev ter izogibanje hoji bosi na javnih mestih, kjer je tveganje za okužbo večje.

Kako se je znebimo čim hitreje in brez bolečin?

Poleg zgoraj omenjenih metod lahko pri zdravljenju plantarnih bradavic uporabimo tudi topične aplikacije, ki vključujejo uporabo posebnih krem ali obližev, namenjenih za odstranjevanje bradavic. Druga možnost je krioterapija, pri kateri se bradavica zamrzne z tekočim dušikom, kar povzroči njen odmrljik in postopno izginotje. V nekaterih primerih, ko bradavica ne odziva na druge oblike zdravljenja ali je zelo trdovratna, lahko zdravnik ali strokovnjak za odstranitev bradavic izvede poseg, ki vključuje kirurško odstranitev bradavice.

Virusne tvorbe

Bolečina pri hoji

Prenašanje na stik površine

Zdravljenje: Topična sredstva

Zamrzovanje s tekočim dušikom

Poseg strokovnjaka

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Prej

Potem

Nasveti in

pogosta vprašanja

Bradavice na nogah so kožne izrastki, ki jih povzroča humani papiloma virus (HPV). Običajno nastanejo na področjih s pritiskom, kot so podplati in pete.

Bradavice na nogah lahko odstranite s topičnimi zdravili, kot so obliži ali kreme, ki vsebujejo salicilno kislino, ali pa se odločite za postopek krioterapije, pri katerem se bradavica zamrzne s tekočim dušikom.

Obstaja več načinov za odstranjevanje bradavic na nogah, vključno z uporabo krem, obližev, tekočih topikalnih zdravil, zamrzovanjem (krioterapijo) ali kirurškim posegom. Pomembno je, da se posvetujete s strokovnjakom, da izberete najustreznejšo metodo odstranitve glede na vaše potrebe in stanje.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti