fbpx

Glivični nohti

Glivični nohti

Glivične okužbe nohtov so pogosta težava, ki lahko povzroči neprijetne spremembe v barvi nohtov in njihovo odebelitev. Kot strokovnjak za medicinsko in estetsko pedikuro, se srečujem s to težavo pri mnogih strankah.

Zdravljenje glivičnih okužb nohtov je ključno za povrnitev zdravega videza in preprečevanje morebitnih zapletov. Obstajajo različni pristopi k zdravljenju, vključno z uporabo peroralnih zdravil ali lokalnih krem. Peroralna zdravila so učinkovita pri boju proti glivicam od znotraj, medtem ko lokalne kreme neposredno delujejo na prizadetem območju.

Poleg zdravljenja je izjemno pomembno tudi preprečevanje ponovitve okužbe. Higiena stopal igra ključno vlogo pri preprečevanju širjenja glivičnih okužb. Redno umivanje in sušenje stopal ter uporaba čistih nogavic in čevljev lahko zmanjšajo tveganje za ponovno okužbo.

Poleg tega je treba paziti na okolje, v katerem se stopala znajdejo. Vlažna okolja so idealna za razvoj glivic, zato je pomembno, da se izogibamo nošenju zaprtih čevljev dlje časa in se izogibamo bazenom, javnim prhališčem in drugim vlažnim prostorom, kjer se glivice lahko širijo.

glivični nohti pred medicinsko pedikuro
Kako sanirati glivične okužbe nohtov?

Zdravljenje glivičnih okužb nohtov obsega uporabo antimikotičnih zdravil, bodisi lokalno bodisi peroralno. Ključno je dosledno nanašanje teh sredstev na prizadeti noht, saj le tako lahko zagotovimo učinkovito uničenje glivične okužbe. Poleg tega je pomembno ohranjati dobro higieno stopal, redno umivati in sušiti stopala ter skrbeti za čistočo čevljev in nogavic. Prav tako je ključnega pomena preprečevanje ponovne okužbe z izogibanjem deljenju obutve in uporabo zaščitne obutve na javnih mestih, kjer je večja možnost stika s površinami, ki bi lahko bile kontaminirane z glivicami. S celostnim pristopom k zdravljenju in preprečevanju lahko dosežemo trajno izboljšanje stanja nohtov in preprečimo ponovitev okužbe.

Simptomi: bolečina

Vzroki: Candida

Higiena je ključna

Zdravljenje: peroralna zdravila, kreme.

Traja lahko več mesecev

Upoštevati zdravniška priporočila

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Prej

Potem

Prej

Glivičen noht, pred medicinsko pedikuro.

Potem

Nasveti in

pogosta vprašanja

Glivične okužbe nohtov so povzročene z glivicami in se običajno kažejo kot spremembe v barvi, debelini ali obliki nohta, lahko pa povzročajo tudi luščenje ali razpadanje nohtov.

Glavni vzroki vključujejo izpostavljenost vlažnim okoljem, poškodbe nohtov, oslabljen imunski sistem, neustrezno prezračevanje obutve in uporabo skupnih prostorov, kot so bazeni in garderobe.

  • Preprečevanje vključuje ohranjanje stopal suhih in čistih, nošenje zračnih čevljev ter izogibanje hoji bosi na javnih mestih. Za zdravljenje se lahko posvetujete s strokovnjakom, ki vam lahko predpiše ustrezno terapijo.
  • Izogibajte se poškodbam nohta.
  • Stopala redno umivajte in izperite milo iz kože, tudi med prsti. Nohte in prostore med prsti po umivanju obrišite do suhega, lahko si pomagate tudi s sušilcem za lase.
  • Redno menjujte nogavice in jih perite na temperaturi višji od 60°C. Nogavice naj bojo iz naravnih materialov (bombažne).
  • V primeru prekomernega potenja stopal uporabljajte pudre za vpijanje odvečne vlage.
  • Nosite primerne čevlje, ki imajo zadosti prostora za prste. Izbirajte zračno obutev in naravne materiale. Vlažne čevlje pred uporabo posušite in redno dezinficirajte. Če ste preko dneva veliko v čevljih le-te zamenjajte večkrat dnevno.
  • Prho ali kad redno očistite in dezinficirajte z ustreznimi pripravki, ki so namenjeni za dezinfekcijo površin.
  • Izogibajte se hoji z bosimi nogami na javnih prostorih; toplicah, bazenih, kopališčih, telovadnicah, savnah ipd. Porabite natikače iz plastičnih materialov, saj jih lažje temeljito očistimo in osušimo.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti