fbpx

Otiščanci

Otiščanci

Otiščanci so pogosta težava, s katero se srečujejo mnogi ljudje, in predstavljajo tvorbe na koži stopal, ki nastanejo zaradi pritiska in trenja obutve. Pogosto se pojavijo na podplatih ali prstih in lahko povzročajo nelagodje pri hoji. Ti neprijetni občutki lahko ovirajo vsakodnevne aktivnosti in kakovost življenja posameznika.

Za učinkovito zdravljenje otiščancev je pomembno sprejeti celosten pristop. To vključuje uporabo posebnih obližev, ki zmanjšujejo trenje in pritisk na prizadetem območju kože. Poleg tega lahko blažilni vložki pomagajo razbremeniti obremenitev stopala ter preprečiti nadaljnje draženje kože.

Redno luščenje odmrlih kožnih celic je ključno za lajšanje neprijetnosti in preprečevanje nadaljnjega razvoja otiščancev. To lahko dosežemo s pilingom ali kamenčkom za stopala, ki pomaga odstraniti trdo in grobo kožo ter spodbuja regeneracijo nove, zdrave kože.

Pri hudih ali vztrajnih primerih otiščancev se lahko posvetujete s strokovnjakom za medicinsko pedikuro ali dermatologom, ki vam lahko svetujejo ustrezne terapevtske možnosti za zdravljenje. To lahko vključuje tudi posebne postopke za odstranjevanje trde kože ali druge oblike terapije, ki pomagajo obnoviti zdravje in udobje vaših stopal.

Kaj lahko storite sami in kako vam lahko pomagamo mi?

Za zdravljenje otiščancev se pogosto uporabljajo blažilni obliži, ki zmanjšujejo trenje in pritisk na prizadetem območju stopala. Ti obliži delujejo tako, da blažijo obremenitev in ščitijo kožo pred dodatnim draženjem ob hoji. Poleg tega so udobni vložki v obutvi lahko koristni, saj pomagajo razbremeniti območje otiščanca in omogočajo bolj udobno hojo.

Redno luščenje odmrlih kožnih celic je priporočljivo za ohranjanje mehkejše in bolj zdrave kože stopala. To lahko izvajamo s pomočjo pilinga ali kamenčka za stopala, ki odstranjuje trdo kožo in spodbuja regeneracijo nove, zdrave kože.

S pravilno nego, uporabo ustrezne obutve in rednim luščenjem kože lahko dosežemo olajšanje nelagodja otiščancev ter preprečimo njihovo nadaljnje nastajanje. Če se težave s otiščanci kljub temu nadaljujejo ali poslabšajo, je priporočljivo poiskati strokovno pomoč, da se izberejo ustrezne terapevtske možnosti za zdravljenje.

Pritisk, trenje

Higiena je ključna

Blažilni obliži

Razbremenitev pritiska

Plovec, luščenje

Poiskati strokovno pomoč

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Prej

Potem

Odtisek na malem prstu, po opravljeni medicinski pedikuri.

Prej

Potem

Prej

Potem

Nasveti in

pogosta vprašanja

Otiščanci so območja trde kože na stopalih, ki nastanejo zaradi pritiska in trenja, pogosto zaradi nošenja neudobnih čevljev ali nepravilne hoje.

Nekateri ukrepi za preprečevanje otiščancev vključujejo nošenje udobnih čevljev, redno nego stopal, uporabo vlažilnih krem in redno brušenje trde kože.

Simptomi otiščancev vključujejo bolečino, rdečino ali vnetje na prizadetem območju. Strokovno pomoč je priporočljivo poiskati, če otiščanci povzročajo nelagodje pri hoji ali če opazite kakršne koli znake okužbe na koži.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti