fbpx

Diabetes

Diabetes

Diabetes lahko povzroči številne zaplete, vključno z manjšo občutljivostjo stopal, slabšo cirkulacijo in večjo nagnjenostjo k okužbam. Zato je pomembno, da se obravnava vraščene nohte z izjemno previdnostjo in strokovnostjo.

Pri nas se zavedamo, da je celosten pristop ključnega pomena pri zdravljenju vraščenih nohtov. S kombinacijo blažilnih oblog, posebnih vložkov in nežnih postopkov obrezovanja nohtov ter kožice zagotavljamo optimalno nego vaših stopal.

V primerih, ko domača nega ni dovolj, se lahko obrnete na naše strokovnjake. Usposobljeni pedikerji in dermatologi izvajajo posebne postopke odstranitve vraščenih nohtov s minimalno nelagodjem in hitrim okrevanjem, s čimer vam omogočamo, da se hitro vrnete k vsakodnevnim dejavnostim.

Naša skrb ne konča s terapevtskim posegom. S strokovnimi nasveti o primerni obutvi, pravilni negi stopal ter preventivnimi ukrepi vam pomagamo preprečiti ponovitev težav in ohraniti vaša stopala zdrava in srečna.

diabetično stopalo pred pedikuro

Kako sanirati diabetično stopalo?

Saniranje diabetičnega stopala zahteva poseben pristop in previdnost zaradi povečanega tveganja za zaplete pri ljudeh s sladkorno boleznijo. Tu je nekaj korakov, ki lahko pomagajo pri zdravljenju diabetičnega stopala.

Redna pregledovanja

Pravilno negovanje

Nega nohtov

Preventiva pred ranami

Ustrezna obdelava ran

Skrb za cirkulacijo

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Prej

diabetično stopalo pred pedikuro

Potem

Prej

Potem

Prej

Potem

Nasveti in

pogosta vprašanja

Diabetično stopalo je stanje, ki se pojavi pri ljudeh s sladkorno boleznijo zaradi poškodb živcev (nevropatija) in slabše prekrvavitve (periferna vaskularna bolezen). To povečuje tveganje za razvoj ran, razjed in okužb, ki se lahko hitro poslabšajo in privedejo do resnih zapletov, vključno z amputacijo okončine. Zato je pomembno redno skrbeti za diabetično stopalo, da se prepreči razvoj ran in zapletov.

Znaki diabetičnega stopala vključujejo odrevenelost, pekoč občutek, mravljinčenje ali bolečino v stopalih. Lahko se pojavijo tudi spremembe na koži, kot so razpoke, razjede, odrgnine ali spremembe barve kože. Pomembno je biti pozoren na morebitne spremembe in se posvetovati z zdravnikom, če opazite kateri koli od teh simptomov.

Preventiva je ključnega pomena pri skrbi za diabetično stopalo. Nekateri preventivni ukrepi vključujejo redno pregledovanje stopal, skrbno nego kože in nohtov, nošenje udobne in pravilno prilegajoče se obutve, izogibanje toplotnim in hladnim poškodbam ter izogibanje hoji bosi. Pomembno je tudi redno spremljanje ravni sladkorja v krvi, saj dobro nadzorovanje sladkorne bolezni lahko zmanjša tveganje za razvoj zapletov pri diabetičnem stopalu.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti