fbpx

Glivice na koži

Glivice na koži

Kot strokovnjak za medicinsko in estetsko pedikuro, se srečujem z različnimi težavami, med katerimi so tudi glivične okužbe kože, ki so pogoste in lahko povzročijo nelagodje ter estetske težave. Te okužbe se običajno pojavijo zaradi različnih vrst glivic, kot so dermatofiti ali kvasovke, ki lahko vplivajo na različne dele kože, vključno s stopali.

Simptomi glivičnih okužb kože se lahko razlikujejo, vendar pogosto vključujejo srbenje, rdečino, luščenje kože ter včasih oblikovanje mehurčkov ali lusk. Te težave lahko povzročijo nelagodje in lahko vplivajo tudi na videz kože, kar lahko negativno vpliva na samozavest posameznika.

Zdravljenje glivičnih okužb kože običajno vključuje uporabo antimikotičnih krem ​​ali mazil, ki se nanašajo neposredno na prizadeta območja kože. Poleg tega je pomembno zagotoviti ustrezno higieno in suhost kože, saj so glivice pogosto bolj aktivne v vlažnem okolju. Nošenje čistih in zračnih čevljev ter redna menjava nogavic lahko pomagata preprečiti širjenje okužbe.

Pri bolj trdovratnih ali naprednih primerih glivičnih okužb kože se lahko posvetujete z dermatologom, ki vam lahko predpišejo ustrezno zdravljenje ali priporočijo druge terapevtske možnosti za obvladovanje težave.

Kako sanirati glivične okužbe?

Za zdravljenje glivičnih okužb kože se pogosto uporabljajo antimikotična mazila ali kreme, ki vsebujejo učinkovine za zatiranje rasti glivic. Ti izdelki delujejo tako, da uničujejo glivične organizme in preprečujejo njihovo nadaljnjo rast. Redna in dosledna uporaba teh izdelkov je ključna za učinkovito zdravljenje, saj le tako lahko dosežemo zadostno koncentracijo aktivnih sestavin na prizadetem območju kože. V nekaterih primerih, ko je okužba bolj napredna ali trdovratna, lahko zdravnik predpiše tudi peroralna antimikotična zdravila, ki delujejo od znotraj in pomagajo pri uničevanju glivičnih organizmov iz notranjosti telesa. Pomembno je upoštevati navodila zdravnika glede pravilnega odmerjanja in trajanja zdravljenja ter se redno posvetovati o morebitnih stranskih učinkih. Z ustrezno terapijo in skrbno nego kože lahko dosežemo uspešno zdravljenje glivičnih okužb kože ter obnovimo zdravje in lepoto kože.

Srbenje in rdečina na koži.

Luščenje in mehurčki

Kreme in mazila

preprečitev ponovitve okužbe

Peroralna zdravila

Diagnoza in ustrezna terapija

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Nasveti in

pogosta vprašanja

Največkrat so viri glivičnih okužb skupna kopališča, zdravilišča, toplice in umivalnice. Pomirjanje obutve v trgovinah, uporaba tujih čevljev ali copat, prenos med družinskimi člani, neustrezna higijena nogavic in obutve. Ljudje, ki imajo glivično okužbo stopal prenašajo spore gliv na tla. Te spore ostajajo kužne še več mesecev. Pridobljena okužba pa je lahko še vrsto let neaktivna.

  • prekomerno potenje stopal
  • poškodbe nohtov (predvsem športne)
  • sladkorna bolezen
  • slaba imunska odpornost
  • motnje v prekrvavitvi
  • ortopedske nepravilnosti stopal
  • glivice v družini

Za preprečevanje je pomembno ohranjati kožo čisto, suho in prezračeno, nositi čista oblačila in brisače ter se izogibati deljenju osebnih predmetov. Za zdravljenje se lahko uporabljajo lokalna protiglivična zdravila ali pa se posvetujete s strokovnjakom za dermatologijo.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti