fbpx

Kurje oko

Kurje oko

Kurje oko je pogosta težava, s katero se srečujejo mnogi moji pacienti. Gre za bolečo tvorbo na stopalu, ki nastane zaradi pritiska ob obutev ali druge mehanske obremenitve kože. Kot strokovnjak za medicinsko in estetsko pedikuro, se zavedam, kako moteče in neprijetno je lahko kurje oko.

Za uspešno zdravljenje kurjega očesa je ključno celostno pristopiti k težavi. Najprej je pomembno zmanjšati pritisk na prizadeto območje. To lahko dosežemo z uporabo blažilnih oblog ali ortopedskih vložkov, ki razbremenijo pritisk na kurje oko.

Poleg tega je potrebno redno luščenje odmrlih celic kože okoli kurjega očesa. To lahko opravimo doma s pomočjo blagih pilingov ali krem za mehčanje kože. Včasih pa je potrebna tudi strokovna odstranitev jedra kurjega očesa. To lahko opravi usposobljen pediker ali dermatolog s posebnimi orodji in tehnikami, ki zagotavljajo minimalno nelagodje in hitro okrevanje.

Pomembno je tudi preprečevanje ponovitve kurjega očesa. Priporočljivo je nositi udobno in pravilno prilegajočo se obutev ter se izogibati pretiranemu pritisku na stopala. Redna nega stopal, vključno z rednim rezanjem nohtov in vlaženjem kože, lahko pomaga ohranjati kožo zdravo in preprečuje nastanek kurjega očesa.

Kako sanirati kurje oko?

Poleg blažilnih oblog lahko za zdravljenje kurjega očesa uporabimo tudi posebne obliže, ki zmanjšujejo pritisk in trenje na prizadeto območje. Ti obliži lahko pomagajo razbremeniti nelagodje in preprečiti nadaljnje draženje kože. Redno luščenje odmrlih kožnih celic okoli kurjega očesa je ključnega pomena, saj pomaga zmehčati trdo kožo in olajša odstranjevanje kurjega očesa. V nekaterih primerih pa je morda potrebna strokovna odstranitev jedra kurjega očesa. Ta postopek se izvaja s posebnimi orodji in tehnikami, ki omogočajo varno in učinkovito odstranitev jedra ter olajšanje nelagodja pri hoji. Pri izbiri pristopa k zdravljenju je pomembno upoštevati individualne potrebe in stanje kurjega očesa, da dosežemo najboljše rezultate in olajšamo vsakodnevno življenje naših pacientov.

Tvorbа: obutev

Bolečina, trdo jedro

Udobna obutev, higiena

Zdravljenje: Blažilni obliži, luščenje

Uporaba krem, mehčanje

Posvet s strokovnjakom

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Prej

Potem

Prej

Potem

Nasveti in

pogosta vprašanja

V zgornjih vrsticah smo povedali, da gre za skupek točkovno prekomerno poroženelih celic. Glavi vzroki za nastanek pa je še vedno neprimerna obutev, predvsem preozki, trdi čevlji, visoke pete, delovna obutev ipd. Kurje oko lahko nastane tudi pri ljudeh, ki dobro skrbijo za obutev, vendar je stopalo ali prsti zaradi različnih vzrokov deformirano, prav tako v rizično skupino za nastanek spadajo ljudje s prekomerno telesno teži in ekstremni športniki.

Najpomembnejša je mehka, udobna obutev iz naravnih materialov. Razni kislinski obliži, mazila in domači pripravki lahko privedejo do poslabšanja stanja, ker se kurje oko ne sanira v celoti, prav tako pa lahko ti pripravki povzročijo vnetje in posledično infekcijo, ki ogroža vaše zdravje.

Kurje oko vam odstranimo na neboleč način s kirurško sterilnimi instrumenti ter vam svetujemo glede razbremenitve lokalno preobremenjenega predela.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti