fbpx

Vraščen noht

Vraščen noht

Gre za pogosto težavo, ki pesti mnoge moje paciente. Gre za neprijetno stanje, kjer se noht vtakne v obnohtno kožico, povzroča bolečino in lahko vodi do vnetja. Kot strokovnjak za nego stopal se zavedam, kako moteča in boleča je lahko ta težava.

Pri zdravljenju vraščenega nohta je ključnega pomena celosten pristop. Prva naloga je zmanjšati pritisk na prizadetem območju. To lahko dosežemo z uporabo blažilnih oblog ali posebnih vložkov, ki olajšajo pritisk na vraščen noht.

Redno in nežno obrezovanje nohta ter skrb za obnohtno kožico je prav tako ključno. To lahko opravimo doma s pomočjo posebnih orodij za nego nohtov in kopeli za stopala, ki zmehčajo kožo okoli nohta.

V nekaterih primerih je potrebno strokovno posredovanje za odpravo težave. Usposobljen pediker ali dermatolog lahko izvede postopek odstranitve vraščenega nohta z minimalno nelagodjem in hitrim okrevanjem. To lahko vključuje delno ali celotno odstranitev nohta ter zdravljenje obnohtne kožice.

Preventiva je ključnega pomena za preprečevanje ponovitve težave. Nositi primerno obutev, ki ne pritiska na nohte, ter skrbeti za redno nego stopal, vključno z ustrezno obrezovanjem nohtov in vlaženjem kože, je ključnega pomena za ohranjanje zdravih in srečnih stopal.

vraščen noht pred opravljeno pedikuro

Kako sanirati vraščen noht?

Saniranje vraščenega nohta zahteva previden pristop, ki lahko vključuje domače ukrepe ali strokovno posredovanje, odvisno od resnosti težave. Tu je nekaj korakov, ki vam lahko pomagajo pri sanaciji.

Topla kopel za stopala

Nežno obrezovanje nohta

Uporaba obnohtnih vložkov

Blažilne obloge

Posvet s strokovnjakom

Preventivni ukrepi

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Prej

Potem

Prej

Potem

Nasveti in

pogosta vprašanja

Vraščeni nohti se običajno pojavijo, ko se noht zraste v obnohtno kožico. To lahko povzročijo različni dejavniki, vključno z nepravilnim obrezovanjem nohtov, nošenjem pretesne obutve, poškodbami ali genetskimi predispozicijami.

Simptomi vraščenega nohta vključujejo bolečino, rdečico, oteklino in morebitno gnojenje na mestu vraščanja. Lahko se pojavi tudi občutljivost ali povečana bolečina pri pritisku na noht.

Samostojno odstranjevanje vraščenega nohta ni priporočljivo, saj lahko to povzroči še večje težave, vključno z okužbo. Priporočljivo je posvetovanje s strokovnjakom, kot je pediker ali dermatolog, ki lahko izvede postopek varno in učinkovito.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti