fbpx

Razpokana koža

Razpokana koža

Kot strokovnjak za medicinsko in estetsko pedikuro, se pogosto srečujem s težavami razpokane kože na stopalih. Gre za pogosto težavo, ki jo lahko povzroči suha koža, pomanjkanje vlage ali dolgotrajno izpostavljanje trdi podlagi. Te razpoke, ki se najpogosteje pojavljajo na petah, pogosto povzročajo nelagodje, bolečino in lahko postanejo vir okužb.

Zdravljenje razpokane kože je ključnega pomena za obnovitev zdravja in udobja stopal. Najprej je pomembno izvajati redno nego stopal, vključno z rednim vlaženjem kože z ustrezno kremo ali losjonom. Poleg tega je priporočljivo uporabljati pilinge ali posebne pilice za odstranjevanje odmrle kože ter s tem preprečevati nadaljnje razpoke.

Pomembno je tudi preprečevanje ponovnega pojava razpokane kože. To lahko dosežemo z nošenjem udobnih čevljev, ki ne povzročajo pretiranega pritiska na pete, ter z uporabo zaščitne obutve, kadar smo izpostavljeni trdim površinam ali obremenitvam.

Pri zdravljenju hujših primerov razpokane kože lahko pride v poštev tudi strokovno zdravljenje pri pedikerju ali dermatologu. Ti lahko izvedejo posebne postopke, kot je odstranjevanje trde kože in globinsko vlaženje, kar lahko pomaga pri hitrejšem celjenju razpok.

Kaj lahko storite sami in kako vam lahko pomagami mi?

Razpokana koža na stopalih je pogosta težava, ki se lahko pojavi zaradi suhe kože, pomanjkanja vlage ali dolgotrajnega izpostavljanja trdi podlagi. Te razpoke, ki se pojavljajo predvsem na petah, pogosto povzročajo nelagodje, bolečino in lahko postanejo vir okužb. Za zdravljenje je priporočljivo redno vlaženje stopal, uporaba emolientov (vlažilnih krem) ter preprečevanje prekomernega pritiska na petah. Poleg tega je pomembno redno odstranjevanje odmrlih celic kože s pilingom ali kamenčkom za stopala ter uporaba obližev ali oblačil, ki zmanjšujejo trenje. S temi ukrepi lahko obnovimo mehkobo in gladkost kože ter preprečimo nadaljnje razpoke in nelagodje. Za dodatno podporo pri zdravljenju in preprečevanju razpokane kože se posvetujte s strokovnjakom za medicinsko in estetsko pedikuro, ki vam lahko svetuje ustrezne izdelke in tehnike nege za vaše specifične potrebe. Z redno nego in pozornostjo lahko dosežemo zdrave in privlačne noge, brez neprijetnih težav razpokane kože.

Suha koža, pritisk

Bolečina, krvavitev.

Redno vlaženje, emolienti

Povečano tveganje za diabetike

Udobna obutev

Pediker ali dermatolog

Brezplačen posvet

NAJBOLJ VARNA IZBIRA ZA ZDRAVJE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klica

Nasveti in

pogosta vprašanja

Razpoke na koži nog in pet so pogosto posledica pomanjkanja vlage, pogostega stika s trdimi površinami ter dolgotrajnega pritiska in trenja pri hoji.

  • Za preprečevanje razpokane kože na nogah je pomembno redno vlaženje s primerno kremo, izogibanje nošenju neudobnih čevljev, uporaba blazinic ali vložkov za blaženje pritiska ter redno negovanje stopal.

Za zdravljenje razpokane kože na nogah je priporočljivo redno vlaženje z emolientnimi kremami, uporaba obližev ali balzamov za pospešitev celjenja ter zaščita pred nadaljnjim trenjem in poškodbami s primerno obutvijo.

Pedikura na domu

REŠITE SE BOLEČINE VAŠIH NOG

Vse kar potrebujete je na dosegu enega klika

Pedikura na domu, kjer se vaša lepota
neguje korak za korakom.

Kontakt

© 2024 Created by Roakon | Politika zasebnosti